Tot duizend euro cadeau met Scholingsvouchers

Een prachtige stimulans voor ondernemers die zichzelf of hun medewerkers willen bijscholen: de Scholingsvoucher. Op 16 september gaf Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken in Flevoland, het startschot voor dit nieuwe project.

“Werknemers moeten zich blijven bijscholen om alle ontwikkelingen bij te houden. Dat geldt ook voor ondernemers, of ze nu werkgever of zzp’er zijn.” Meer kennis betekent bovendien een sterkere regionale economie. Daarom is de provincie het programma Scholen=Bijblijven gestart. Het Scholingsvoucher-project van het Technocentrum maakt daar deel van uit.

Voor de twee types Scholingsvouchers is een totaalbedrag van 300.000 euro uitgetrokken. Voor een zzp’er is er een voucher van maximaal 250 euro, voor mkb’ers zijn er maximaal twee vouchers van 500 euro per stuk. De eerste tegoedbon, met een totale waarde van duizend euro, is op 16 september overhandigd aan Priscilla en Marcel de Boer van Sensum in Almere. Hun bedrijf behoort tot de vijf economische speerpuntsectoren waarvoor de vouchers bedoeld zijn. “Echt heel leuk dat wij de eersten zijn die mogen meedoen. Op ons vakgebied blijven we natuurlijk goed bij, maar een ondernemer moet zich in zoveel méér verdiepen. Marketing bijvoorbeeld, of hoe je sociale netwerken zakelijk kunt inzetten. De Scholingsvoucher is echt een stimulans om dat eindelijk eens op te pakken.” Precies waar het project voor bedoeld is, aldus Greiner. “En natuurlijk hopen we dat het dan niet bij die ene cursus blijft. Flevoland is gebaat bij innovatieve ondernemers die zich blijven ontwikkelen.”

Bron:Leren en Werken
Datum:16 september 2010

Plaats een reactie