Security

Wel online en toch geen webapplicatie. Hoe zit dat? De Promptus manier van werken gaat veel verder
dan via een browser kan worden aangeboden. Of liever gezegd: browser-technologie is nog niet ver genoeg ontwikkeld om Promptus-kwaliteit aan te kunnen, en aan uw verwachtingen te voldoen. Dus bieden wij Promptus echt als dienst aan zonder de beperkingen van een browser. U heeft met onze methode niet eens door dat u op het internet zit te werken. SaaS dus. Hoe zit dat met veiligheid ?

Veiligheid : Andere leveranciers gebruiken maar al te vaak 1 database met een of meer interfaces voor de diverse rollen in het opleidingsproces (cursisten, docenten, opdrachtgevers, administratief medewerkers, enzovoort). Bij Promptus gebruiken wij doelbewust een architectuur die uit meerdere lagen bestaat, waarbij data, logica en interface van elkaar gescheiden zijn. Data is alleen daar beschikbaar waar hij nodig is; een van de manieren waarop wij optimale veiligheid kunnen garanderen.

Het hart van Promptus is de database. De database waarvan u eigenaar bent. Die is alleen via de Promptus interface toegankelijk voor de medewerkers van de cursusadministratie. Relevante subsets van de data (de minimaal noodzakelijke gegevens) worden desgewenst via apps aangeboden aan docenten, cursisten en buitendienstmedewerkers. Mutatiemogelijkheden zijn daar niet- of nauwelijks aanwezig, iets anders zien of muteren dan alleen de eigen gegevens is onmogelijk zelfs.

Indien als SaaS geleverd zijn database en programmatuur in Nederland opgeslagen, op een onder Nederlands beheer werkende server die 24/7 gecontroleerd wordt gehouden. Onder Nederlandse wetgeving. Standaard wordt er 1 automatische back-up per dag gemaakt, en in the cloud zijn Back-ups en updates van de programmatuur onze verantwoordelijkheid geworden.

Overige opties zijn bespreekbaar.

Promptus werkt o.a. bij Nederlandse overheidsinstanties en universiteiten en voldoet als zodanig aan de strengste veiligheidseisen.